bffbff

bff

Se pare ca ai nevoie doar de un singur prieten foarte bun, acest lucru aducandu-ti mai mullte beneficii decat sa faci parte dintr-o gasca mare de amici. Psihologii declara ca un singur prieten bun poate fi suficient pentru a-i ajuta pe tineri sa poata depasi unele probleme din viata lor. Insa, cei care primesc cel mai mare ajutor din partea prietenului cel mai bun sunt baietii, nu fetele, asa cum multi s-ar fi asteptat. Cu toate ca fetele sunt cele care primesc cele mai bune incurajari, se pare ca nu acestea nu sunt cele mai potrivite pentru a da sfaturi intelepte.

Adolescentii care traiesc in medii sarace sau care au parte de o multime de dezavantaje, de cele mai multe ori au parte de conditii de sanatate mai sarace si mai putine oportunitati in gasirea unui job, decat cei care provin dintr-un mediu instarit. Insa, bazandu-se pe un prieten foarte bun, spre deosebire de a face parte dintr-un grup mai mare de prieteni, ii poate determina pe acestia sa aibe o imbunatatire a dependentei de sine, fiind ajutati de prieteni sa treaca peste adevarate probleme sau anumite provocari.

Ce spun studiile?

Cercetatorii de la universitatile din Sussex, Belfast si Leeds, au studiat 409 de tineri, cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani, din zonele cu venituri mici din regiunea Yorkshire. Adolescentii au fost rugati sa descrie modul in care percep relatia lor cu cel mai bun prieten, cu un grup de prieteni si cum se confrunta cu anumite experiente neplacute. Asadar, cercetatorii au descoperit ca baietii se bazeaza pe un singur prieten fata de care au incredere. Fetele au prieteni asemanatori, insa au prezentat cai mai riscante atunci cand a venit vorba de rezolvarea unor situatii mai dificile, cum ar fi apelarea la consumul de droguri sau de alcool.

Acest lucru sugereaza ca fetele au mai multe sanse de a da vina pe ele atunci cand lucrurile merg prost, in timp ce baietii isi dau seama ca nu este vina lor pentru aparitia unor situatii urate, si apeleaza la diferite mecanisme de aparare: cel mai bun prieten.

De admin