In ziua de astazi, cititul nu este chiar punctul forte al tinerilor deoarece acesta este considerat un lucru cu adevarat nefolositor. Sigur ca lucrurile nu sunt nici pe departe asa insa ce putem sa facem?

Multi parinti stiu ca au un copil care este constiincios, isi face toate temele, este serios in ceea ce priveste scoala insa atunci cand ii sugerati sa se apuce de citit el se enerveaza si pare ca nu mai vrea nimic altceva.

Cum poti sa iti incurajezi copilul sa citeasca in loc sa stea sa se uite la desene animate?

Nu este imposibil sa realizezi acest lucru, dar totul depinde de modul in care pui problema si de diplomatia de care dai dovada.

Nu-l obliga sa citeasca si, cu atat mai mult, fereste-te sa-i dai exemple ale cunoscutilor sau rudelor pasionati de lectura. In cel mai bun caz, nu-l va interesa aspectul, iar in cel mai rau caz, va crede ca nu-l apreciezi si va dezvolta un complex de inferioritate care se poate mentine chiar si cand va deveni adult.

Asadar, totul depinde de modul in care abordezi problema. Incearca sa faci ca totul sa-i para cat mai simplu si nu-l obliga sa citeasca prea mult zilnic. Alege o carte nostima si citeste cu voce tare pasaje amuzante. Atrage-l astfel si starneste-i curiozitatea. De asemenea, poti opta pentru un articol de sport (daca ai un baietel, probabil ca se va arata foarte interesat) sau cu orice altceva dintr-un domeniu care il intereseaza.

Imposibil sa nu aiba un hobby! Fie acesta si desenele animate – in care caz, orienteaza-l spre revistele cu benzi desenate. Va fi, cu siguranta, un exercitiu mai util decat privitul la televizor.

Asadar, este foarte important sa aplici tot felul de metode care s ail faca sa citeasca. Nu este suficient sa ii epxlici ca trebuie s ao faca ci trebuie s ail stimulezi, asa cum stii, copilul actioneaza mai prompt atunci cand este stimulat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *