Culoarea noastra preferata poate spune destul de multe despre noi: astfel, daca o persoana iubeste rosul este o persoana romantica si pasionala, in timp ce cei care iubesc galbenul sunt gelosi, iar cei care iubesc negrul au o predispozitie spre a fi persoane mai sobre si mai inchise.

Dar, pe masura ce timpul a trecut, oamenii de stiinta au realizat din ce in ce mai multe studii despre psihologia culorilor, cel mai recent fiind acela care descrie influenta culorilor asupra personalitatii.

Psihologia culorilor

Astfel, in urma studiului, psihologii au descoperit ca negrul este culoarea potrivita persoanelor loiale. Cei care aleg negrul sunt oameni tipicari, perfectionisti si carora le place sa stie tot despre situatia in care urmeaza sa se expuna. In cea mai mare parte a lor, acesti oameni au tendinta de a critica si de a judeca aspru din cauza ca traiesc cu frica de a fi raniti.

Albul reprezinta puritate, asa ca nu este de mirare ca cei care iubesc albul sunt persoane timide si care se feresc de situatii neplacute in care exista posibilitatea sa se nasca conflicte. Exista situatii cand pot sa fie extrem de incapatanati, dar in general, reusesc sa faca o impresie buna celor din jurul lor.

Galbenul se atribuie persoanelor definite de pragmatism, care au spirit de antreprenor si care pun accent pe educatie. Cei care iubesc galbenul sunt oameni care iubesc sa se afle in postura de lider, de sef, iar femeile care iubesc galbenul sunt mai predispuse sa puna mai mult accent pe viata profesionala decat pe cea personala.

Rosul inseamna dependenta. Cu toate ca este culoarea pasiunii si a dragostei, cei care iubesc rosul sunt persoane care sunt foarte usor predispuse in fata dependentelor. Din cauza ca sunt in cea mai mare parte a lor grabiti, acestia iau decizii pe care ulterior le regreta.

Cei care iubesc albastru se descriu ca persoane deschise, independente si optimiste, insa foarte greu de multumit.

Verdele este culoarea preferata de cei discreti, fiind persoane de incredere care sunt in stare sa tina un secret. Iubesc confortul insa nu pun pret prea mare pe lucruri scumpe.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *