Cu totii mancam oua pentru sutn foarte delicioase da rsi foarte sanatoase. Exista foarte multi nutritionisti care recomanda oamenilor sa consumam oua de 3 ori pe saptamana. Ele au foarte muolti nutrienti necesari sanatatii noastre di din acest motiv trebuie sa fie consumate.

Ne cam ferim sa manancam oua din comert deoarece nimic nu se compara cu ouale de la curtea bunicii. Nu putem sa comparam ouale de tara cu cele

Iata cateva lucruri pe care este posibil sa nu le fi stiut pana acum si pe care ar trebui sa le afli:

In primul rand trebuie sa stii ca exista foarte multe gaini care mor in fiecare an. Vorbim despre 6 000 000 000 de masculi de o singura zi care trebuie sa moara imediat dupa ce iau viata. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca ei fac parte din specia pentru oua iar masculii nu le produc.

Cele mai multe dintre gaini sunt tinute in niste custi foarte mici. Atat de mici incat nici nu pot sa isi intinda aripoile. Acesta este factorul care ii face pe oameni sa le cosnidere stresate.

Pentru ca unele gaini sde ramesc intre ele, unii fermieri aleg sa le taie ciocul pentru a nu se mai lovi. Se pare ca ciocul pasarilor este foarte sensibil. Atat de sensibil incat doare precum ne-ar reteza noua cineva buricul degetelor. Unele gaini isi pierd viata in timpul acestui proces.

De asemenea, in mediul rural o gaina traieste in jur  de 10-15 ani iar intr-o ferma ele nu traiesc mai mult de 18 luni. Se pare ca fermierii tin gainile doar cat fac oua. Dupa ce nu mai fac ei scapa de ele, le trimit mai abator mai exact.

In drum spre abator pasarile sunt atat de ingramadite incat foarte multe dintre ele ajung cu oasele rupe, sufocate, cu hemoragii sau cu alte afectiuni care le cauzeaza moartea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *