Avand in vedere hotararile recente ale Curtii Supreme din Statele Unite in ceea ce priveste casatoria intre doi parteneri de acelasi sex in toate cele 50 de state ale sale, exista si alte tari obligate sa urmeze acest exemplu. Chiar si asa, Statele Unite nu reprezinta prima tara din lume care a legalizat casatoriile gay. In conformitate cu aceasta hotarare se pare ca vor exista o serie de efecte si in cazul altor state. Primul stat care a acceptat casatoria intre doua persoane de acelasi sex a fost Olanda, asa ca acest lucru a devenit legal inca din anul 2001.

Atunci cand definim casatoria ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie, este destul de clar ca nu incalca niciun drept civil fundamental al homosexualilor. De fapt, daca ai cauta in Drepturile Omului vei descoperi ca nu exista nicio lege care sa interzica homosexualilor drepturile de baza pe care le are orice cetatean, inclusiv acela de a se casatori. Cu toate acestea, este destul de important sa amintim ca un cetatean nu are dreptul sa se casatoreasca cu cine vrea el. De aceea un adult nu se poate casatori cu un copil, o ruda de gradul intai, sa aiba mai mult de o sotie sau sa se casatoreasca cu cineva care traieste deja intr-o casnicie. Acestea reprezinta o serie de restrictii bazate pe intelepciunea acumulata de societatile si cultura a mai multor civilizatii din jurul umii.

Legalizarea casatoriilor gay era inevitabila

Potrivit unui noi studiu realizat recent, se pare ca mai mult de 72% din cetatenii din America au fost de parere ca era inevitabila legalizarea intre doua persoane de acelasi sex. Totusi, exista tari in lume care pedepsesc destul de aspru homosexualitatea. In state precum Iran, Arabia Saudita si Sudan exista sanctiuni destul de grave in acest sens. In aceste state este posibil ca homosexualii sa primeasca chiar si pedeapsa cu moartea. Alte state care nu sunt atat de prietenose cu persoanele gay sunt Turcia, Afganistan, Nigeria, Uganda, Jamaica, Rusia, Singapore, Cipru  si India.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *