alcoolism

Creierul nostru este „umplut” cu celule nervoase care sunt responsabile de buna noastra functionare. Aceste celule si neurotransmitatorii pe care ii elibereaza sunt responsabili pentru orice se intampla in organismul nostru- acestia permit creierului nostru sa spune inimii sau bata, picioarelor noastre sa mearga si gurii noastre sa vorbeasca. De asemenea, acestea pot afecta starea de spirit, stilul de somn si chiar gandurile noastre. Este evident ca, acestea pot avea o influenta si asupra comportamentelor depende si a poftelor pe care le avem, insa modul in care dependenta actioneaza in cadrul acestor celule inca este un mister nerezolvat. Insa, oamenii de stiinta sustin ca au facut inca un pas spre rezolvarea secretului, identificandu-se un nou hormon- ALDH1a1- care ar putea fi responsabil de modul in care se schimba sistemul de recompensa a creierului: cum poate trece o persoana de la un stil de viata sanatos la acoolism.

Circuitul de recompensa

Circuitul de recompensa din creier este o retea de celule nervoase si conexiuni, iar multe dintre acestea sunt puternic implicatie in motivatia si miscarea noastra. Acestea ofera senzatii placute ca si recompensa pentru activitati ca mancatul, sexul si interactiunea sociala. Alimentat de catre dopamina, acest circuit este, de asemenea, cheia in comportamentele de dependenta, cum ar fi cele in care sunt implicate drogurile si alcoolul.

Tratamentele noastre din prezent pentru dependenta de alcool si droguri au rezultate bune si mixte. Substantele prescrise de medici functioneaza prin inducerea unor efecte secundare, care sunt asemanatoare consumului de alcool, cum ar fi ameteala, varsaturi, dificultati in respiratie si dureri de cap sau migrene insuportabile. Insa, aceste medicamente nu reduc pofta de alcool, astfel ca cei care sufera de alcoolism inca simt o dorinta puternica de a consuma alcool.

Importanta necunoscuta a hormonului ALDH1a1 in circuitul creierului ar putea raspunde la foarte multe intrebari pe care oamenii de stiinta inca le analizeaza. Oamenii de stiinta sunt acum in cautarea unor noi mecanisme moleculare similare care se afla in spatele comportamentelor de dependenta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *