Pana nu demult, psihologia si filosofia au fost considerate a fi domenii care se completeaza una pe cealalta. Abia in timpul anilor 1870, psihologia a reusit sa devina o disciplina independenta din punct de vedere stiintific. Incepand din acel moment, au existat o serie de studii si avantaje ale acestui domeniu, astfel ca oamenii cu reusit sa invete o serie de lucruri despre personalitatea lor- cu toate ca numai la suprafata.

Oamenii si psihologia

Daca spui altora care sunt obiectivele tale, exista sanse foarte mici ca acestea sa nu se mai intample, deoarece iti vei pierde din motivatie. Chiar din anul 1933, au fost realizate o serie de studii pentru a se confirma daca acest lucru este adevarat. Astfel, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista sanse mari ca obiectivele sa nu mai fie indeplinite din cauza ca se pierde din motivatie.

Cei mai multi oameni au o melodie preferata deoarece o asociaza cu un eveniment emotional din viata lor. Se stie prea bine ca muzica are o serie de efecte asupra starii emotionale a oamenilor. Intr-un studiu realizat recent, oamenii de stiinta au descoperit ca muzica are acelasi efect ca si mirosul, astfel ca oamenii leaga cele mai importante evenimente care s-au petrecut in viata lor cu aceste doua lucruri.

De asemenea, muzica afecteaza modul in care percepem lumea. Un nou studiu realizat la Universitatea Groningen a demonstrat ca muzica poate avea un efect dramatic asupra personalitatii unei persoane. Astfel, studiul s-a concentrat pe analiza perceptiei oamenilor in functie de genul muzical redat. In acest sens, s-a ajuns la concluzia ca oamenii percep lumea diferit in functie de muzica pe care o asculta.

Daca te inconjori de oameni fericiti, exista sanse foarte mari ca si tu sa iti imbunatatesti starea de spirit. Cu totii am fost intr-o situatie in care eram de parere ca intreaga lume se parbuseste peste noi. Insa, un nou studiu psihologic sustine ca atat stresul cat si fericirea sunt stari emotionale contagioase, astfel ca daca te afli in preajma unor oameni care sufera de una din cele doua stari, exista sanse foarte mari ca si tu sa fii influentat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *