sticla de scotch

Putine lucruri sunt la fel de frumoase si de relaxante ca un pahar de scotch de calitate. Wiskey-ul se gaseste in mai multe arome, ascuns sub accente de fum, turba si lemn. In timp ce majoritatea nu pot sa se aventureze dincolo de pretul unei sticle de Johnnie Walker, exista altii care prefera o picatura de scotch de calitate. Exista unele din cele mai bune si cele mai fine wiskey-uri din lume, fiind atat de scumpe mai ales din cauza ca sunt rare, din cauza varstei, a calitatii sau a sticlelor speciale. In aceasta lista exista sticle de scotch care au fost create numai o singura data, si care au fost vandute la preturi exorbitante.

Cele mai scumpe sticle de scotch

Macallan “M” (1940)- 631.850 dolari. In ianuarie 2014 o singura sticla de Macallan “M” din anul 1940 a fost vanduta la o licitatie din Hong Kong pentru suma uimitoare de peste 600.000 de dolari, astfel ca este cea mai scumpa sticla de scoth din lume, titlu care si l-a castigat si in Guiness Book of World Record. Se spune ca notele principale ale scotch-ului sunt de lamaie, cirese si cu conotatii de stafide si alte fructe. De asemenea, aromele principale sunt date de vanilie si marul verde, iar pretul uimitor este justificat de varsta acestuia.

Macallan 64 Year Old in Lalique- 460.000 de dolari. Acest wiskey este atat de scump din cauza sticlei in care se gaseste. Astfel, recipientul a fost creat de catre muncitorii de la Laligue Cradles si a fost realizat pentru a sarbatori 150 de ani de la nasterea fondatorului companiei de cristal, asa ca au decis sa aiba un parteneriat cu Macallan pentru a crea ceva cu adevarat special. Sticla de wiskey s-a vandut in noiembrie 2010 pentru suma de 460.000 de dolari, iar toti banii au mers catre proiectele de purificare a apei din Africa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *