Se spune ca in  cazul in care un lucru nu s-a stricat, nu are nevoie de reparatii. Dar cand vine vorba despre industria boxului, cu greu mai gasim ceva care sa ne trezeasca interesul in zilele noastre.

Binenteles, mai multe competitii din sport inca ne incanta si ne intereseaza, insa sunt cu mult mai multe motive pentru care nu urmarim meciurile de boz in aceste zile.

La fel ca si baseball-ul, va trebui sa ne intoarcem in trecut, in anii ’90, pentru a ne mai delecta cu ceea ce inseamna acest sport in adevaratul sens al cuvantului.

Boxul a fost intotdeauna un circ cu niste ego-uri mai mari decat jocul in sine si care acaparau toata atentia, dar nu mai vedem in lumea de azi aceeasi magie care a facut boxul popular ca acum ceva timp in urma. In acest moment, vizionam doar niste reality show-uri televizate pline de clovni, care au uitat cu totul de ceea ce s-a intamplat cu mult timp in urma.

Este suficient sa amintim de momentele in care Justin Bieber a intrat in ring inainte de un meci de box, pentru ca legende ca Joe Frazier sa se invarta in mormant. Niciodata intr-un milion de ani nu si-au fi putut imagina ca se va ajunge la acest lucru.

Boxul de categorie grea este mort. Era un timp cand campionul acestei prestigioase divizii era una dintre cele mai mari celebritati din lume, insa acum de abia ne mai putem aduce aminte de cineva care a castigat centura in ultimii cinci ani.

Floyd Mayweather a zis bine ca boxul este alterat, ca exista mult prea multe centuri de castigat, mult prea multi campioni. Si datorita faptului ca el este cel mai decorat campion al acestui joc in zilele noastre, nu poate avea decat dreptate.

Prin existenta a prea multe divizii le slabeste pe celelalte categorii de greutate si nu este deloc ok ca un singur barbat sa detina cinci centuri diferite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *