Bela KissBela Kiss
Bela Kiss
Bela Kiss

Arunca o piatra intr-o gramajoara de DVD-uri cu filme horror si vor cadea din multime cel putin trei care pe coperta prezinta un criminal maniac care urmareste oameni prin locuri izolate. Industria cinematografica a muls tema „criminalului insetat de sange intr-o comunitate mica” de atat de multe ori si cu atatea variatii, incat pare imposibil ca realitatea ar putea sa se compare macar putin cu ororile fictiunii. Iar, ca raspuns, istoria pune toti banii la bataie si ne spune despre Bela Kiss.

Bela era un tinichigiu in Cinkota, Ungaria. Inalt, blond si aratos, avea succes la femei, in ciuda faptului ca era o persoana atat de privata, incat nimeni din oras nu parea sa stie ceva despre el. Tot ce stiau era ca ii placea sa petreceasca si avea o mustata glorioasa. Sigur, existau si o serie de semne mai putin reconfortante: tanara sa sotie a fugit cu amantul ei in America, potrivit lui Kiss, pentru ca apoi, niciuna din numarul considerabil de femei cu care acesta avusese treaba nu parea sa mai ramana prin zona pentru mult timp. Totusi, ce poti sa faci? Tipul era un bon vivant, insa asta nu e o infractiune.

Adevarul a iesit la iveala in 1916, la doi ani dupa ce Kiss a plecat sa lupte in Primul Razboi Mondial. Proprietarul locuintei in care locuise Kiss a crezut zvonurile (neadevarate) care sustineau ca acesta murise, asa ca s-a decis sa faca curatenie pentru un nou chirias. Astfel s-au descoperit cateva butoaie mari din metal din care iesea un miros ciudat.

Kiss avea acolo corpurile a nu mai putin de 23 de femei (inclusiv a sotiei nefidele) si a unui barbat (ghici a cui?). Doua duzini de corpuri umane, plutind in moare. Inspectorii au descoperit intr-o camera secreta scrisori de dragoste intre Kiss si 74 de femei, explicand oarecum sursa tuturor acelor trupuri: apartineau femeilor pe care le atrasese prin anunturi de matrimoniale in ziare.

Reputatia de vecin bun a lui Kiss s-a dus de rapa destul de rapid, mai ales cand s-a descoperit ca unele cadavre aveau gaturile gaurite, sorbind sangele pentru procesul de murare. Peste noapte, cel mai cautat burlac din zona a devenit cunoscut drept „Vampirul din Cinkota”.

S-a descoperit ca acesta era viu in Serbia, insa pana au ajuns autoritatile acolo, acesta disparuse deja fara urma.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *