Copii sunt vulnerabili si de cele mai multe ori nu ne dam seama care sunt lucrurile car ele pot face rau. Inca de cand apar pe lume ii obisnuim pe copii sa le purtam de grija, sa fim protectorii lor si sa avem grija tot timpul de ei. Se intampla totusi de foarte multe ori sa le explica, copiilor ca nu este bine sa faca un anumit lucru si totusi sa il faca. In ciuda faptului ca ii spunem copilului ca nu este bine sa faca un anumit lucru ei tin sa il faca tocmai din curiozitate.

Sigur i-ati spus copilului sa nu faca un anumit lucru si el a facut exact opusul, nu-i asa? Ei bine, este normal sa se intample asa. Copilul este foarte curios, el se afla in lumea necunoasterii si isi doreste sa afle cat mai multe lucruri. Asa se face ca el va face mereu opusul a ceea ce i-am spus sa faca.

Te-ai gandit vreodata ce ai face in cazul in care micutul tau ar bea dintr-o substanta toxica sau otravitoare? Care ar fi reactia ta? Cu siguranta in primul rand daca vei fi in aceasta situatie te vei panica foarte tare. Ceea ce trebuie sa faci este sa indepartezi substanta otravitoare de bebelus. Incerci sa il determini pe micut sa scoata ce i-a mai mai ramas in gurita si pastrezi substanta in ceva pentru a ajuta medicii sa identifice substantele.

Daca vezi ca micutul tau are simptome grave inseamna ca trebuie sa apelezi imediat la 112 si sa soliciti o ambulanta. Totusi, in cazul in care nu prezinta simptome foarte grave trebuie sa supui copilul la cateva investigatii.

Nu incerca sa ii induci copilului sa verse pentru ca acest lucru ii poate face chiar mai mult rau decat bine si poate sa provoace leziuni si mai grave.

De admin