Vara toti obisnuim sa ne racorim cu bauturi racoritoare. Dar din pacate ele nu sunt asa de inofensive cum par. Daca doresti o silueta de invidiat atunci este bine sa te gandesti inainte de a te apuca de consumat.

Zilnic consumi o gramada de bauturi pentru a te racori dar nu stii ca ele ascund calorii mai multe decat crezi. Sa incepem cu o bautura preferata in generla de femei, nescafe-frappe. O bautura foarte gustoasa intradevar. Mai ales pentru inceputul unei zile e perfecta. Dar trebuie sa ai in vedere ca o portie contine pana la 300 kcal.

Succurile acidulate sunt si ele adevarate bombe nucleare. Si pentru le gasesti la oice colt sunt tot mai des consumate. Uneori se intampla sa consumi chiar si 3 sticle de 500 ml zilnic. Chiar daca sucurile contin zero nutrienti, zaharul nu lipseste  iar caloriile se aduna, cam peste 400 la un litru.

Nici fresh-uile nu sunt prea grozave indiferent cate vitamine ar contine. Au totusi un continut caloric mare. Nectarul si el, chiar daca nu contine la fel de multa pulpa de fruct, are un alt dezavantaj zaharul adaugat. Un pahar poate ajunge la 140 kcal.

Si ceaiurile racoritoare nu sunt extraordinare. Chiar daca iti dau impresia ca sunt santoase au si ele suficient zahar.

Milkshake-urile sunt si ele preferate in sezonul verii. Ca sunt preparate din lapte, gheata si fructe sau ciocolata, vanilie, indiferent de care ele iti iau ochii. Trebuie sa te gandesti ca o portie mare, dar fara adaosuri trece de 350 kcal, iar daca mai agaugi si topping depaseste 450 kcal.

Berea este si pereferata in acest sezon mai ales de barbati. Nu este bine totusi sa faci excese. Evita berea neagra deoarece duce la kilograme in plus, iar varianta ei fara alcool contine minimum de calorii.

Si vinul poate aduna multe calorii asa ca aveti grija doamnelor mai ales cand asociati vinul alb cu cel rosu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *