OMM WMO
OMM WMO
OMM WMO

Apa este esentiala pentru viata, pentru a genera energie si pentru irigatii. Prin Programul de Hidrologie si Resurse de Apa, O.M.M. promoveaza evaluarea resurselor de apa si furnizeaza prognozele necesare pentru a planifica pastrarea apei, activitatile agricole si dezvoltarea urbana. Masuratorile variabilelor hidrologice, inclusiv a cantitatii si calitatii apei de la suprafata si din adancuri sunt furnizate de Serviciile Nationale de Hidrologie si sunt esentiale pentru managementul resurselor de apa si a schimbului de date hidrologice. In multe parti ale lumii, inundatiile sunt o problema majora si este necesar un management corect al acestora pentru a proteja oamenii si dezvoltarea socio-economica.

Datele corecte si de incredere sunt esentiale pentru formularea strategiilor de management a resurselor de apa. Pentru a asista tarile in mentinerea sistemului lor de dobandire a informatiilor legate de apa si pentru a le impartasi celor care au nevoie de ele, O.M.M. a dezvoltat Sistemul Mondial de observare a Ciclului Hidrologic. Acesta ii sustine pe Membri, in special tari in curs de dezvoltare, sa stabileasca o baza de cunostinte corecta, oportuna si accesibila pentru dezvoltarea resurselor lor de apa.

Sistemele de avertizare sunt vitale pentru protectia impotriva dezastrelor naturale generate de ocean precum tsunami sau uragane. O.M.M. lucreaza cu toti partenerii sai pentru a imbunatati aceste sisteme de avertizare in toate partile lumii.

Oceanele

O.M.M. coopereaza cu alte organizatii internationale implicate in activitati legate de oceane, precum: Comisia Oceanografica Interguvernamentala a UNESCO, Organizatia Maritima Internationala si Organizatia Hidrografica Internationala.

Un element al misiunii O.M.M. este furnizarea de prognoze meteorologice si de servicii de avertizare de calitate pentru a sustine siguranta vietii si proprietatii pe mare. Furnizarea serviciilor de meteorologie marina si oceanografie, necesare marinarilor, este prioritatea principala a Programului de Meteorologie Marina si Oceanografie. O.M.M. a cooperat intotdeauna cu Organizatia Maritima Internationala pentru a asigura cele mai bune servicii necesare marinarilor, oriunde s-ar afla pe oceanele lumii.

Oceanele acopera doua treimi din suprafata Pamantului iar evolutiile meteorologice si climatice de la suprafata lor ne influenteaza sau afecteaza pe toti. Fenomenele oceanice defavorabile au impacturi majore asupra mediului de coasta si a activitatilor socio-economice. Cand un numar mare de oameni locuieste pe coasta si depinde de mediul marin, el se afla mereu intr-o situatie de risc si vulnerabilitate fata de evenimentele meteorologice marine extreme.
Oceanele furnizeaza hrana, energie, apa, resurse de hidrocarburi si minerale si sunt un component esential al sistemului climatic al Pamantului. Oceanele sunt sub presiunea dezvoltarii coastelor, a poluarii industriale si a pescuitului in exces.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *