Vrei sa mergi in Hawaii intr-o excursie ? Sau poate doresti sa tragi o fuga pana in California ? Din pacate in aceste cazuri, masina, bicicleta sau trenul nu iti fi de folos. Singura optiune care iti ramane este cea a zborului. Cand ai de facut o calatorie cu avionul, te astepti la un zbor placut si la un avion bun. Cum definesti un avion bun ? Simply, prin confortul acestuia, viteza si bineinteles reputatie.

Airbus A320

Airbus A320 este un avion de pasagerri comercial construit de compania Airbus. Avionul poate acomoda pana la 220 de pasageri si are o autonomie care difera de la 3100 la 12000 de kilometri. Acesta a fost produs in anul 1987 si a inregistrat primul zbor in anul 1988 in cadrul companiei Air France. Fiind un avion plin de tehnologie, acest lucru a dus la un pret destul de mic si la un avion buget care a fost adopdat de numeroase companii de zbor din lume.

Concorde

Concorde a fost un avion supersonic care a fost produs in colaborare intre British Aircraft Corporation si Aerospatiale. Primul avion de gen a fost produs in anul 1969 si primul zbor comercial s-a efectuat in anul 1976 sub compania British Ariways. Au fost construite doar 20 de astfel de aeronave. Avionele concorde au marcat un punct istoric in industria aviatiei fiind printre cele mai avansate tehnologic si cele mai rapide aeronave comerciale. In anul 2003 avionul a fost retras din utilizare din mai multe cauze. Erau probleme legate de caldura degajata de motoare, probleme structurale si radiatii care amenintau pasagerii.  Au fost o serie de eforturi pentru a remedia aceste probleme insa fara mare succes. Intr-un final un dezastru aviatic a dus la retragerea definitiva a acestui avion. Desi este un avion care a servit doar cativa ani acesta va ramane in topul celor mai bune si mai avansate avioane chiar si in ziua de astazi.

 

De admin