Opel Corsa este un model care se afla printre noi de ceva vreme. Modelul curent a fost lansata in anul 2006 si nu poate concura cu competitorii cu un look mul mai tanar precum Ford Fiesta, Renaul Clio sau Volkswagen Polo. Dupa o asteptare destul de lunga, cei de la Opel s-au gandit ca ar fi cazul sa lanseze cea de a cincea generatie Corsa. Noua masina combina motoare noi cu un sasiu redesenat si promite a fi mult mai distractiva ca iniante.

Cheia catre succes pentru orice masina noua este cu siguranta motorul. Acest nou Opel vine cu un o gama noua de motoare care au de gand sa domine segementul de piata destinat masinilor mici. Modelul de baza este un Ecotec in 3 cilindri cu o capacitate de 1.0 litri, motor ce dezvolta 90 de cai putere sau 115 cai putere in caz ca vine cu optiunea unui sistem turbo. In privinta cuplului masina va dezvolta 170 Nm incepand de la 1800 de rotatii ep minut, ce va face masina foarte potrivita in orase.

Avand in vedere ca motorul vine cu un numar impar de cilindri acesta a fost echipat cu un sistem de echilibrare care inlatura vibratiile neplacute transmise de motoarele de acest fel.

Pe langa aceasta varianata cei de la opel ofera posbilitatea de a alege o motorizare de 1.4 litri cu turbo care dezvolta 100 de cai putere si vine cu 200 Nm de cuplu. Motoarele diesel sunt cruciale in Europa de aceea Corsa este disponibila si in moedul de 1.3 litri CDTI care dezvolta 95 de cai purere si emite 89g/km de CO2.

Indiferent de motorizare automobilul vine cu o cutie de viteze in 6 trepte care poate fi manuala sau autmoata. Masina este mult mai stabila decat modele precedente intrucat aceasta are un centru de greutate mai jos si un sasiu mult mai solid. Compania germana Opel spune ca noul Corsa este chiar nou, nefiind portate elemente de pe vechiul model.

De admin