minuni-lume

Cele sapte minuni ale lumii antice reprezinta prima lista cunoscuta cu cele mai remarcabile creatii clasice ale antichitatii. Numarul sapte a fost ales din cauza ca grecii erau de parere ca aceasta cifra reprezenta perfectiunea, dar si pentru ca erau cunoscute doar cinci planete pe atunci, plus Soarele si Luna (in total 7 astre ceresti). Pornind de la aceasta idee, au fost realizate mai multe liste similare, existand mai multe minuni in lume. Acum insa, vom afla adevarul despre modul in care aceste minuni au fost realizate si cat de multa munca a implicat finalizarea acestora. Aceste constructii sunt cu adevarat minuni ale lumii, deoarece sunt aproape imposibil de realizat fara o tehnologie moderna.

Minunile lumii din prezent

Machu Picchu este im imperiu inccas, care se afla la o altitudine de aproape 2761.5 metri fata de nivelul marii, aici fiind ridicate sute de structuri din piatra. Sit-ul arheologic este situat pe o creasta de munte deasupra vaii Urubamba din Peru. De asemenea, aceasta minune mai poarta denumirea de „orasul pierdut al incasilor”. Machu Picchu a fost construit in jurul anului 1450, apartinand Imperiului Inca. A fost abandonat 100 de ani mai tarziu din cauza cuceririlor spaniolilor.

Chichen Itza a fost realizat de catre civilizatia mayasa in anul 400 d. Hr. si este localizata in Peninsula Yucatan, care astazi poarta numele de Mexic. Chichen are o istorie de 1500 de ani si se afla la peste 100 de kilometri de Merida. Se spune ca aici a au avut loc mai multe ceremonii traditionale, iar la inceputurile sale, Itza a fost guvernata de catre preoti. Cea mai mare credinta spune ca oamenii erau sacrificati in acest loc pentru a-si face zeii fericiti.

Colosseum, original cunoscut ca si Amfiteatrul Flavian, este un amfiteatru ce se gaseste in centrul orasului Roma, Italia. Este una din cele mai mari piese arhitecturale din lume, fiind si cel mai mare amfiteatru construit in Imperiul Roman. Aceasta constructie a fost ridicata pentru a se organiza concursuri de gladiatori, drame si jocuri cum ar fi fi uciderea animalelor sau batalii in public, astfel incat sa incante ochii privitorilor.

De admin